30. marca 2015

Truffles z bielej čokolády



Kto by nepoznal Truffles, jemná čokoláda, ktorá sa sama roztopí na jazyku... . Doma ich robím pravidelne každé Vianoce. Tento rok som sa rozhodla na Valentína vyskúšať Truffles z bielej čokolády a pomarančovou vodou. Ak doma nemáte pomarančovú esenciu, alebo pomarančovú vody nič sa nedeje. Kľudne do nich pridajte Malibu, alebo ich urobte bez príchute len tak. Ja som ich obaľovala v kakau, ale nabudúce ich obalím pre zmenu v kokosovej múčke, ktorú si pred obalovaním nasucho opečiem. Môžte ich kľudne obaliť aj v posekaných orieškoch, skrátka v čom len chcete.    

Ingrediencie: 
160ml šľahačky
320g bielej čokolády 
2 lyžičky pomarančovej vody, alebo Malibu (dajte si podľa chuti)

kakao na obalovanie, alebo kokos, alebo posekané oriešky


Postup:

Šľahačku naleje do kastróliku a zahrejeme tesne pod bod varu. Odstavíme a počkáme chvíľku, tak 1-2 minútky. Do teplej šľahačky nasypeme všetku čokoládu a miešame kým sa úplne roztopí. Do roztopenej čokolády zamiešame pomarančovú vodu, alebo Malibu a zamiešame. Čokoládu necháme úplne vychladnúť a dáme do chladničky stuhnúť zhruba na hodinku. 
Stuhnutú čokoládu si vytiahneme z chladničky, lyžičkou si naberieme kopček a medzi dlaňami urobíme guličku. Takto pokračujeme, kým neminieme všetku hmotu z kastróliku . Guličky obalíme v čokoláde a dáme ešte na chvíľku do chladničky stuhnúť. 

Dobrú chuť
K :)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára